fest och elefanter

patong.

igar.
tillbaka fran phiphi igen. stranden saklart och efter de letade vi nytt hotell eftersom ac:n har kranglat i massa dagar. nu bor vi pa ett lite samre hotell, men annars kostar de skjortan! pa kvallen blev de clublime igen. klart att dom hade saknat oss! och nu var de en annan dj och tusen ganger battre musik. harlig kvall!

idag.
idag var vi pa elefantridtur. lite laskigt men kul! emma och nico fick den stora elefanten, men ja red sjalv pa den lite mindre.



battur och snorkling

igar var en underbar dag. vi akte ut pa de blagrona havet och runt bland de fantastiska oarna. att snorkla var haftigt, och som tur var sag vi inga hajar! nico och emma motte daremot en svardfisk, och skyndade sej upp ur baten. de blev inget cliff jump for varan del, men engelsmannen va lite tokigare och hoppade flera ganger.

hemresan va lite laskig. mycket gung och stora vagor. men vi kom hela och hyfsat torra in till land igen! da va klockan kvall.









ida e de samre vader, lite smaregn. vi ska pa massage!

phi phi islands

phi phi islands.

ida gick vi upp himlans tidigt. typ mitt i natten, eftersom vi kanske har vant lite pa dygnet.. blev hamtade klockan sju och akte sedan till phukets hamn, dar vi hoppade pa en bat som forde oss ut till phi phi.

vadret har varit sadar ida, men vi somnade en stund mitt pa dagen sa nu e vi pigga igen och har varit ute och atit.

har stannar vi nagra dagar, hoppas pa battre vader imorrn!

dagens basta: havsutsikt.
dagens samsta: myggbett.


just nu

...gillar vi: phuket.
...och alskar: patong beach.
...funkar ocksa: club lime.

...hatar vi: stromavbrott.
...och: rumsbyte mitt i natten pa grund av varmeslag.

...langtar vi: till phi phi islands.
...och: till australien.

...kan de inte bli sa mycket battre!


bruna flickor


phuket

phuket-patong beach.

nu e vi i phuket. efter en lite misslyckad tur till prachuap khri khan, tog vi direktbuss (tio timmar!) ner till phuket. har har vi nu varit sen i mandags kvall och nu kanns allt jattebra.

pa dagarna e de sol, inte jattevarmt, eller jo varmt, men inte stekande sol... fullt tillrackligt! dessa spenderas i solstolen eller i havet.

kvallarna ar det ofta aska och blixtar som lyser upp himmelen, och det kommer en och annan regnskur. men det gor inte sa mycket! det ar bara skont att de regnar pa kvallen. da gar vi ut och ater eller pa lite party.


bilder kommer!

alltsa ja satter mej alltid vid en dalig dator. de funkar inte att lagga upp bilder ida heller!! sa mina bilder far ni se en annan dag.

aja. vi e nu i phuket. akte buss i tio timmar igar eftersom vi inte gillade ketchup. menmen, nu kanns de bra igen. mer uppdatering kommer snart!


hua hin

kvallen dag fem och dag sex.
hua hin.

vi trivs i hua hin. nu har vi sovit har i tre natter och det blir en till! pa dagarna e vi pa stranden och pa kvallarna gar vi pa marknaderna. farligt billigt! kopte tva klanningar igar. innan de at vi en jattefin middag a kollade pa teater under bar kvallshimmel.

imorrn beger vi oss troligtvis vidare soderut mot pratchuap khiri khan.


antligen strand

dag fyra och kvallen innan.
bangkok-hua hin.

bussresan mellan bangkok och hua hin gick mycket bra. vi va lite oroliga for var bussen skulle slappa av oss men de loste sej me. vi hittade finaste hotellet som vi bodde pa i natt, och dar vi stannar lite till.

hela dagen ida har tillbringats pa stranden. forst va de lite molnigt och mullrigt, men efter lunchen sa tittade solen fram, och de brande gott! vi borjar redan bli lite bruna faktiskt!

nu har vi atit gott och snart ska vi ga pa nattmarknad.

dagens basta: sol och bad.


bangkok

dag tre.
bangkok.

ida e varan forsta riktiga heldag. vi bestamde redan igar att vi vill lamna storstaden. vi vill ha sol och bad nuu. shoppa kan vi gora sista veckan nar vi ska tillbaka till bangkok innan hemresan.

darfor checkade vi ut efter frukosten, och dagen har tillbringats pa stan. vi har shoppat lite och atit och fixat vara naglar. bara for att vi ville fordriva tiden och de kostade ju dessutom typ inget. finfint!

prislista:
*tre par orhangen 50 baht. (10 kr)
*pedikyr+manikyr 200 baht. (40 kr)
*bananshake 35 baht. (7 kr)

bussen till hua hin gar om en timme.

bangkok

dag tva.
bangkok.

hotellet hette d&d inn. vip-rummet som vi hade bestallt va val sadar fint. alltsa helt okej men inget sarskilt. menmen. vi packade upp oss och sedan tog vi ett dopp i poolen pa taket.

vi gjorde oss fina och gick ut pa stan. det vill saga gatan utanfor, me typ hundra affarer. kvallen avslutades me fodelsedagsmiddag. de blev thailandsk mat, nagon kycklinggrej me cashewnotter a ris.

dagens basta: grattiskortet i vaskan fran linnea.
dagens samsta: inget papper pa toaletterna.


fodelsedagen

dag tva.

ida fyller ja ar. wiiie!

mot thailand

dag ett och halva tvaan.

sjatte-sjunde oktober.
jonkoping-nassjo-stockholm-arlanda-wien-bangkok.

igar akte vi hemifran. tag fran jonkoping till nassjo, byte dar till x2000 mot stockholm. darifran arlanda express till terminal fem. vi var ute i god tid, och de va skont. vi hann ga runt och strosa i taxfree-shoparna och ata mat och losa korsord.

planet kom i tid och 20.20 lamnade vi arlanda och sverige. de va ett litet plan ner till wien. vi va lite oroliga att vi skulle fa de stressigt me att byta plan dar, men de gick himlans fint. detta va typ varldens storsta plan och mycke finare. teveapparater i varje stolsrygg och filt och kudde och allt lag pa plats nar vi kom. sen fick vi lite kvallsmat, men eftersom vi precis atit innan vi gick pa de forsta planet sa va vi inte sa hungriga. vi kollade lite pa film istallet och sen forsokte vi sova. de gick faktiskt mycket bra. och nar vi vaknade lite senare var de frukost och darefter landning.

att fa vara vaskor gick ocksa hur snabbt som helst. sen akte vi limousine till hotellet. haha! de va inte riktigt meningen, men eftersom de va min fodelsedag sa vi tyckte att vi kunde gora de. hihi!


thailand malaysia australien

fran och me nu, eller egentligen igar, sa handlar bloggen saklart om resan.

tjugoårskalas (1)

freda.

fyller ju inte förrän på tisda men tjuvstartade lite igår me firandet.
grekisk mat å jordgubbstårta. mums! fick typ världens bästa  presenter också. eftersom ja fick de ja önskade mej:)

de kommer mera!




visessnartigenfest

nej avskedsfest låter inte bra. därför har ja bytt namn på kvällens fest.

vi ses ju faktiskt snart igen mina vänner.

packa packa packa

de e mycke som ska me, men ändå får man inte packa för mycke. fixade till halvtre inatt men känner mej ändå osäker på en massa. klurigt!

dagens roligaste

de kom nyss en hund hem till mej. han hade slitit sej från matte som va ute å plockade svamp. han va jättesöt å en såndär varghund. å sötast av allt va att han hette sture:) men nu har sture åkte hem igen...

fixa å fika

typ de ja har gjort hela veckan:

fixat tusen saker.
och fikat me hundra kompisar.

snart åker vi.


skratta å gråta

på lörda e de fest:) fira att vi fyller år, å gråta för att vi åker härifrån. kom dit!

du borde såå vara där.

dagens ord

träningsvärk.

aj aj aj.

kvällens grattis

nico 20 år.

grattis lillen. du har blivit lite större;) men ja e snart lika gammal som du igen. haha!

RSS 2.0