Zheijiang Wanli University

Lördag 9/4- Lördag 30/4-11. (Fredag 21/4-11.) Ningbo.

Skiss över Zheijang Wanli University där vi just nu studerar och bor.

På kvällen, lördagen den 9:e april anlände vi till Zheijiang Wanli University i staden Ningbo. Som ni kan se på skissen ovan så är det ett stort universitet, med ett väldigt stort campus-område. Här finns det mesta, exempelvis flertalet restauranger, matbutiker, klädaffärer, frisörsalonger, idrottshallar, utomhusplaner, gym och hotell. Dessutom bor i stort sett alla skolans drygt 15 000 studenter, kinesiska som internationella, i studentlägenheter inom skolans område.


Studentlägenheter.

De flesta i min klass bor två och två i studentlägenheterna. Det fanns dock inte lägenheter åt alla så jag och David med flera får bo på universitetets hotell. Först var vi mindre glada över detta eftersom vi  inte skulle få varken kylskåp eller tvättmaskin. Men det visade sig att lägenheterna inte var alls fräscha, så nu är vi ändå ganska nöjda med vårt hotellrum som städas varje dag!


Utsikt över campus från klassrummet på femte våningen.

Under förra veckan hade vi två föreläsningar om dagen. Dessa handlade exempelvis om kinesisk design, kinesisk arktiektur och om marknadföring och PR i Kina. Vi har även haft undervisning i kinesiska, vilket inte är det lättaste att lära sig!


Mina glada gruppmedlemmar Emma och Hanna.

Förra veckan gjorde vi även två studiebesök hos kinesiska företag; ett tryckeri och ett industriföretag. Denna vecka arbetar vi gruppvis med en projektuppgift där vi ska skapa en ny grafisk profil åt industriföretaget. Arbetet går ut på att skapa en helt ny profil anpassad för den västerländska marknaden.

Nästa fredag kommer vi att presentera vårt förslag inför klassen och företaget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0