-Kinagänget 2011.

Glad tjej


Kinesiskt tehus

Tisdag 26/4-11. Ningbo.

På eftermiddag besökte vi ett kinesiskt tehus, vilket är den kinesiska motsvarigheten för ett kafé. Här dricker man te och träffar vänner. Tina och Wei Wei.

Söt farbror

Tisdag 26/4-11. Ningbo.


Tiantong Temple

Tisdag 26/4-11. Ningbo.
Promenad upp till templet från bussen.

Tiantong Temple.

Lunch i paviljong på tempelområdet.


Under onsdagen besökte vi Tiantong Temple nära Ningbo. Detta tempelområde byggdes cirka 300 år e. kr. och kallas även för "Buddha's Holy Land in Southeast China".Kalligrafi

Måndag 25/4-11. Ningbo.På måndagseftermiddagen fick vi på lektionen träna på att skriva vackert med kalligrafiskrift.

Tai Chi

Måndag 25/4-11. Ningbo.

Veckan började med en lektion i tai chi i solen.

Zheijiang Wanli University

Lördag 9/4- Lördag 30/4-11. (Fredag 21/4-11.) Ningbo.

Skiss över Zheijang Wanli University där vi just nu studerar och bor.

På kvällen, lördagen den 9:e april anlände vi till Zheijiang Wanli University i staden Ningbo. Som ni kan se på skissen ovan så är det ett stort universitet, med ett väldigt stort campus-område. Här finns det mesta, exempelvis flertalet restauranger, matbutiker, klädaffärer, frisörsalonger, idrottshallar, utomhusplaner, gym och hotell. Dessutom bor i stort sett alla skolans drygt 15 000 studenter, kinesiska som internationella, i studentlägenheter inom skolans område.


Studentlägenheter.

De flesta i min klass bor två och två i studentlägenheterna. Det fanns dock inte lägenheter åt alla så jag och David med flera får bo på universitetets hotell. Först var vi mindre glada över detta eftersom vi  inte skulle få varken kylskåp eller tvättmaskin. Men det visade sig att lägenheterna inte var alls fräscha, så nu är vi ändå ganska nöjda med vårt hotellrum som städas varje dag!


Utsikt över campus från klassrummet på femte våningen.

Under förra veckan hade vi två föreläsningar om dagen. Dessa handlade exempelvis om kinesisk design, kinesisk arktiektur och om marknadföring och PR i Kina. Vi har även haft undervisning i kinesiska, vilket inte är det lättaste att lära sig!


Mina glada gruppmedlemmar Emma och Hanna.

Förra veckan gjorde vi även två studiebesök hos kinesiska företag; ett tryckeri och ett industriföretag. Denna vecka arbetar vi gruppvis med en projektuppgift där vi ska skapa en ny grafisk profil åt industriföretaget. Arbetet går ut på att skapa en helt ny profil anpassad för den västerländska marknaden.

Nästa fredag kommer vi att presentera vårt förslag inför klassen och företaget.

Promenad i Suzhou

Lördag 9/4-11. Suzhou.
The Temple of Mysteries.I Suzhou fick vi några timmar att på egen hand upptäcka staden. David och jag valde att besöka "the Temple of Mysteries'" och "Twin Pagodas".

Kinas Venedig

Lördag 9/4-11. Suzhou.
Under lördagen lämnade vi Shanghai. På vägen söderut mot Ningbo åkte vi först lite västerut förbi staden Suzhou. Denna lilla mysiga stad kallas för Kinas Venedig på grund av sina många broar och kanaler. Staden är även känd för sina vackra trädgårdar.

Kinesiska paviljongen


Onsdag 6/4-11. Shanghai.
Stor paviljong. Liten söt familj.


Mycket söta kinaresenärer.

Natt i Shanghai


Tisdag 5/4-11. Shanghai.
Utsikt från the Bund över Pudong.


Nanjing Road


Måndag 4/4-11. Shanghai.
Huvudgatan i Shanghai.


Blandat från Shanghai

Måndag 4/4- Lördag 9/4-11. Shanghai.


Följ med till Kina!

Nu börjar jag blogga så att ni kan följa min resa i Kina!

Jag kommer mest att uppdatera med bilder.
Undrar ni något så kommentera!

RSS 2.0